Συμμετοχή του σχολείου μας στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Το σχολείο μας συμμετείχε στις της Εθνικής Συνδιάσκεψης επιλογής στα πλαίσια των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας. Οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, Βασιλική Αργύρη και Ντούρμα Μαρία – Χρυσή από εκπροσώπησαν πανάξια το σχολείο μας από 15 έως και 18 Δεκεμβρίου 2023 στους χώρους της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και στο Τεχνολογικό Κέντρο “ΝΟΗΣΙΣ”.

To ΕΚΝΕ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) διοργανώνει ετησίως δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής (ΕΣΕ), στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Οι συμμετέχοντες μαθητές έχουν το ρόλο του Συνέδρου. Οι Σύνεδροι χωρίζονται σε 10 επιτροπές, καθεμία από τις οποίες θα εργαστεί πάνω σε ένα ορισμένο θέμα.

Οι εργασίες μιας Συνδιάσκεψης βασίζονται στη μη-τυπική μάθηση και χωρίζονται σε τρεις (3) τομείς:

  • Δραστηριότητες Δόμησης Ομάδων (Teambuilding),
  • Εργασίες Επιτροπών (Committee Work) και
  • Γενική Ολομέλεια (General Assembly)

Κατά τη διάρκεια του Teambuilding οι Σύνεδροι χωρίζονται στις Επιτροπές, και βιώνουν δραστηριότητες για την εδραίωση του ομαδικού πνεύματος και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία.

Στο Committee Work, διαμορφώνουν και συζητούν τις ιδέες τους με σκοπό κάθε Επιτροπή να καταρτίσει ένα ομόφωνο Ψήφισμα με βάση τις αποφάσεις τους (Resolution).

Τα επιμέρους Ψηφίσματα συζητούνται στη συνέχεια σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες από τη Γενική Ολομέλεια της Συνδιάσκεψης (General Assembly), στο πλαίσιο της οποίας, μετά από εκτενή διάλογο, τίθενται σε ψηφοφορία. (Πηγή:https://www.eypgreece.org/el/page/oi-draseis-mas).

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 30ου ΓΕ.Λ. συγχαίρουν τις μαθήτριες για την εξαιρετική συμμετοχή τους και την εκπαιδευτικό κ. Μόσχου Δήμητρα, Φιλόλογο, για την όμορφη πρωτοβουλία και προτρέπουμε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν σε δράσεις που τους ενδιαφέρουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *