Ενημέρωση προς τους γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς,

Με το παρόν κείμενο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις πρόσφατες και τρέχουσες δράσεις τού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, και κάποιους στόχους για το υπόλοιπο σχολικό έτος.

Η τρέχουσα σύνθεση της 7-μελούς επιτροπής του Συλλόγου είναι αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο 2022 (με 31 ψηφίσαντες) και ανέδειξε τα παρακάτω μέλη, κατά φθίνουσα σειρά ψήφων:

  • Δέσποινα Αλευρίδου, γραμματέας
  • Νικόλαος Βλάχος, πρόεδρος
  • Βελενίδης Χρήστος, τακτικό μέλος
  • Αγγελική Σαββοπούλου, τακτικό μέλος
  • Μαρία Τσαγκαράκη, τακτικό μέλος
  • Μαρία Θεοχαράκη, τακτικό μέλος
  • Σοφία Μιχαηλίδου, ταμίας
  • Κυριακή Εμμανουήλ, αναπληρωματικό μέλος
  • Βασιλική Φωτακίδου, αναπληρωματικό μέλος

Επίσης, η ελεγκτική επιτροπή (κανονικά 3-μελής) απαρτίζεται από τον κ. Θεόδωρο Φράγκου και την κα. Δόμνα Γανίδου.

Η περσινή χρονιά αποτέλεσε, σε μεγάλο βαθμό, την επανεκκίνηση του ΣΓΚ λόγω της πρότερης αδράνειας που επέβαλαν τα μέτρα COVID-19 τα προηγούμενα σχολικά έτη. Παρά τις δυσκολίες αυτής της επανεκκίνησης, ως επιτροπή του Συλλόγου καταφέραμε να συλλέξουμε πάνω από 30% των συνδρομών και, μαζί με το απόθεμα 150€ στο ταμείο που μας παραδόθηκε, να προσφέρουμε κάποια γραφική ύλη στο σχολείο, 2 τροχήλατες βάσεις προβολής, αθλητικό υλικό / μπάλες για το μάθημα της γυμναστικής, βασιλοπιτάκια στα παιδιά και την αρτοκλασία στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Στην λήξη του περσινού σχολικού έτους, στηρίξαμε οικονομικά και έμπρακτα την περσινή τελετή αποφοίτησης, υπό την καθοδήγηση της κας. Μόσχου.

Η αρχή τού φετινού σχολικού έτους, δυστυχώς, δεν χαρακτηρίστηκε από την διατήρηση της κεκτημένης ταχύτητας σε δραστηριότητα του ΣΓΚ, με τα έως τώρα φετινά πεπραγμένα να περιλαμβάνουν: 1) την οικονομική ενίσχυση 38€ για αποκατάσταση ζημιών σε παράθυρα, 2) την παράσταση σε αποσφράγιση προσφορών της πολυήμερης εκδρομής Γ’ λυκείου (άγονη λόγω έλλειψης συνοδών), 3) την συμμετοχή στην αξιολόγηση προσφορών για την εκδρομή στο CERN, και 4) την παροχή της αρτοκλασίας στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Στους στόχους για τους προσεχείς μήνες περιλαμβάνονται: η ενίσχυση του μαθήματος της γυμναστικής με αθλητικό υλικό / μπάλες, η βελτίωση του συστήματος ήχου στην αίθουσα εκδηλώσεων (ενδεχομένως με την συνδρομή και του ΣΓΚ του γυμνασίου) και η υποστήριξη της τελετής αποφοίτησης στην λήξη του έτους.

Βέβαια, ο προγραμματισμός και η διεκπεραίωση οποιονδήποτε δράσεων εξαρτάται από την διαθεσιμότητα πόρων. Θα επιδιώξουμε και φέτος να εξασφαλίσουμε κάποιες χορηγίες, όπως πέρυσι, αλλά η κυριότερη πηγή πόρων του ΣΓΚ είναι οι συνδρομές μας. Την παρούσα στιγμή το ταμείο διαθέτει 187€, ποσό που δεν επαρκεί για τις προσεχείς δράσεις αλλά και για να έχουμε ένα ικανό απόθεμα για απρόβλεπτες ανάγκες ή για την εκκίνηση της επόμενης χρονιάς.  Θα μοιράσουμε φακελάκια, μέσω των παιδιών, για την γενικότερη συλλογή των συνδρομών, αλλά οι γονείς που θα προσέλθουν στην απονομή βαθμών την προσεχή Παρασκευή 9/Φεβ. θα μπορούν να βρουν μέλη της επιτροπής με μπλοκ αποδείξεων του ΣΓΚ, εάν θέλουν να δώσουν απευθείας την συνδρομή τους. Υπενθυμίζουμε ότι η συνδρομή είναι €10 για ένα παιδί ή €15 για δύο παιδιά στο σχολείο. Ελπίζουμε στην θετική σας ανταπόκριση. Ευχαριστούμε.

Η επιτροπή τού ΣΓΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *